Om Annik

IMG_1333_4_3Med 25 års erfaring fra møbel og interiørbransjen, har jeg vært involvert i innredningsoppdrag både i Norge og utlandet. Å ha vært bosatt noen år i utlandet har gitt inspirasjon og internasjonal erfaring, samt et bredere perspektiv når det gjelder stiler og muligheter. Jeg har hatt ansvar for utforming og innredning av leiligheter, eneboliger, fritidseiendommer ved sjø og fjell, kontorer, resepsjonsområder, møterom, kantiner, restauranter, hotell, utstillinger og butikker. Oppdragene har vært store og små – tilpasset kunde, type prosjekt og stil på bolig eller lokale.

I tillegg til interiørdesign så har jeg også erfaring med boligutvikling – rehabilitering og nybygg, samt møbeldesign med egendesignet møbelkolleksjon på ca.100 møbler.

Ved siden av dette jobber jeg litt som kunster og maler malerier – akryl på lerret.

Det finnes i dag et fantastisk utvalg av materialer, møbler, tekstiler etc. i mange stilarter fra alle verdens hjørner. Men, det kan være vanskelig å ta de riktige valgene og sette sammen de rette kombinasjonene. Et vellykket interiør handler om mye, men først og fremt om tilpasning, balanse, harmoni og detaljer.

En moderne leilighet ved vannkanten på Aker Brygge, kler ikke nødvendigvis det samme interiøret som et klassisk hus i et villastrøk. Små rom krever andre løsninger enn store arealer. Liker man luft rundt seg eller foretrekker man å ha det koselig og lunt? Det er sentrale spørsmål som må besvares før interiøret kommer på plass. Generelt kan et interiør være både moderne og klassisk, hver for seg eller i en kombinasjon, men det finnes så mange nyanser. En for rendyrket stil kan fort bli forutsigbar og kjedelig. Og for mange stiler og uttrykk gir følelsen av «kaos». Det er viktig å ha hovedtyngde på en stil, men ofte synes jeg at det kan være vellykket å tilføre noen overraskende elementer for å gjøre det litt mer interessant og få frem litt mer personlighet. Det gjelder å våge seg litt utenfor komfortsonen – det er da det blir spennende! Dessuten behøver ikke et interiør å vare evig. Man kan gjøre små forandringer, ommøblere, legge til eller trekke fra opp gjennom årene. Et interiør trenger ikke å være statisk, livet vi lever er jo heller ikke det…

Annik Sofie Holter